СНПЧ на Epson
расширения joomla 3.0
купить ноутбук
время в Киеве

 Niet wachten, maar direct de auto uit!

 

 

1. Verlichting aan

Doe alle lichten aan, ook de binnenverlichting, zodat de auto zichtbaar blijft. Bovendien kun u zich zo oriënteren. Schakel het contact niet uit.

Let op!! het electrische circuit bij moderne auto's zal binnen zeer korte tijd uitvallen waardoor o.a. electrische ramen niet meer werken. Zorg altijd voor werkende ontsnappingsmiddelen in uw auto! Er zal geen brand uitbreken door kortsluiting. Wel is het mogelijk dat ramen en deuren door kortsluiting niet meer zijn te openen. Het is dus van groot belang dat u de auto zo snel mogelijk verlaat!

2. Gordels los

Maak meteen de autogordels los. Als dat niet lukt, snijdt u de gordel door met een autogordelmes. Zorg altijd voor werkende ontsnappingsmiddelen in uw auto en plaats deze op de juiste wijze en locatie!

stappenbijautotewater

 

 

Maar wat als?.....

 

- Het zijraam niet open wil?

- De auto op z'n kop ligt?

- Er kortsluiting onstaat?

- Een inzittende bewusteloos raakt?

- ...........

 

3. Open het zijraam

Open het zijraam van de auto. Dat kan via de raambediening, maar als dat niet lukt moet het raam stuk geslagen worden met een ontsnappingshamer.

 

 

lifehammer

4. Verlaat de auto

Ontsnappen door een raam gebeurt bij voorkeur ruggelings met het gezicht naar het dak van de auto. Biedt waar nodig hulp aan andere inzittenden. Breng kleine kinderen eerst in veiligheid door ze desnoods op het dak van de auto te zetten.

Verlaat de auto altijd zo snel mogelijk echter wel gecontroleerd! Tijdens de cursus leren wij u het stappenplan om correct de auto te verlaten.

 

Natuurlijk kan het voorkomen dat u gehinderd wordt en de standaard stappen niet goed uit kunt voeren. Daarom is het volgen van de cursus "Auto Te Water" zeer belangrijk.

 

Al uw vragen en belangrijke aandachtspunten worden behandeld tijdens de cursus.

 

 

spare air1

 

Ontsnappingsmiddelen

Het is belangrijk om een correct werkend ontsnappingsmiddel onder handbereik (bevestigd) te hebben. Alleen een correct werkend product zal onder alle omstandigheden de taak uitvoeren waarvoor een ontsnappingsmiddel is ontwikkeld.

 

Als een autoraam niet op de reguliere wijze te openen is, kunt u met  het ontsnappingsmiddel de zijraam stuk slaan. Let op: het voorraam is nimmer te breken daar deze uit gelaagd glas bestaat! 

 

In geval van nood heeft u weinig aan uw ontsnappingsmiddel als deze zich niet onder handbereik bevindt. Zorg daarom dat u vanuit uw autostoel bij het ontsnappingsmiddel kunt.

 

Het is belangrijk om een ontsnappingsmiddel onder handbereik bevestigd te hebben. Deze middelen kunt u gebruiken om de autogordel mee los te snijden, als die niet gewoon los te maken is. Ook als het raam niet gewoon te openen is, kunt u met de veiligheidshamer het zijraam stuk te slaan.

 

In geval van nood heeft u weinig aan ontsnappingsmiddelen als deze zich niet onder handbereik bevind. Zorg daarom dat u vanuit uw autostoel bij de middelen kunt.

 

Diverse middelen zijn door onze organisatie uitvoerig getest en wel of niet goedbevonden om onder elke omstandigheid en bij elke leeftijd en lichamelijke conditie inzittenden te helpen ontsnappen.

 

Voor meer informatie neem contact op via onze klantenservice.