СНПЧ на Epson
расширения joomla 3.0
купить ноутбук
время в Киеве

De Cursus

  

Veelal is paniek en angst de grootste oorzaak van ernstig letsel, en in sommige situaties zelfs de dood, van de inzittenden als een auto te water raakt.

 

Tijdens de cursus "Met Auto Te Water" wordt door middel van een demo-auto in het zwembad geoefend in het verlaten van een te water geraakt voertuig.

 

De instructeurs leren u de diverse manieren waarop een voertuig verlaten kan worden, waardoor de kans op overleving vergroot wordt.

 

Uiteraard staat bij deze cursus de veiligheid op de eerste plaats.

Wij beschikken over een goed opgeleide instructiegroep waaronder rescue-duikers en duik-instructeurs.

 

Iedereen die een beetje kan zwemmen kan deze opleiding volgen om zo zijn of haar overlevingskansen te vergroten en kennis hierover te verrijken. Dit wordt gedaan door theorie en praktijk te combineren en in en echte auto daadwerkelijk een keer te water te gaan. 

Ook wordt er aandacht besteed aan het redden van de inzittende(n).

 

 

 

 

 

 

               foto 2

 

U belandt met uw auto in het water, wat moet u wel en niet doen? 

 

U leert dit tijdens deze praktische cursus in een zwembad.

U oefent in een auto die daadwerkelijk in het water belandt.

Dit onder begeleiding van ervaren instructeurs en duikers.

 

Deelname kinderen vanaf 12 jaar.

 

 

Programma:  De cursus bestaat uit 3 onderdelen.

 

Het 1e cursusdeel bestaat uit een theoriegedeelte waarin de diverse hulpmiddelen en veiligheidsmiddelen worden behandeld. Per groep worden er daadwerkelijk autoruiten gebroken en gordels doorgesneden met de hulpmiddelen en er wordt over auto-technische zaken uitleg gegeven. Het theoretische gedeelte bestaat uit welkome leermomenten voor bestuurders en inzittenden van een voertuig.

 

Het 2e cursusdeel is het 1e praktijkgedeelte waarbij per 2 personen het gedeelte "met auto te water" wordt gevolgd. Per 2 personen wordt 3 tot 4 maal met de auto te water gegaan. Op uiteenlopende wijze wordt de auto verlaten.

 

Het 3e cursusdeel bestaat uit het redden van een inzittende uit een te water geraakt voertuig. Het kan voorkomen dat een inzittende beademd moet worden. Ook dit onderdeel zal tijdens de cursus beoefend worden.

 

De Cursus + Extra module Reanimatie: 

Reanimatie volwassen + cursus MATW per deelnemer

Reanimatie kind + cursus MATW per deelnemer

Reanimatie kind + volwassen + cursus MATW per deelnemer (cursus tijd 1.5 uur)

 

Het Reanimatie cursusdeel bestaat uit het reanimeren van slachtoffers met en zonder AED. De theorie zal een extra uur in beslag nemen en wordt gegeven voor dat de cursus auto van start gaat. Dit om de reanimatie aan te laten aansluiten op het 3e cursusdeel waarbij de inzittende beademd en of gereanimeerd moet worden na het met auto te water is geraakt. 

Kijk ook op Dekkers Opleiding en Training 

    

aanmelden

 

 

 

 

 

Cursus Reanimatie    

                                                      

Terugkomend op het redden van de slachtoffer(s),kan het in praktijk voorkomen dat na het redden van het slachtoffer welke met auto te water is geraakt er reanimatie toegepast dient te worden omdat het slachtoffer niet meer ademt. Om u zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk, bieden wij naast MATW u een extra pakket reanimatie aan. De cursus reanimatie bestaat uit theorie en praktijk welke tijdens de cursus met auto te water wordt gegeven als extra module.

 

Kijk ook op Dekkers Opleiding en Training

ehbo 20171122134130821

 

 

 

15-04-2017 3 15-04-2017 12 15-04-2017 13